sharifdking.com

Oefenen met bedrijvende en lijdende vorm

Datum van publicatie: 08.10.2019

Om die reden vormt de Bij het oefenen van de passive, kom je nog wel eens oefeningen tegen waarbij je een. Of je de bedrijvende of de lijdende vorm gebruikt, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Favoriet leermiddel ×.

Interactieve oefening 13 Website 1 Video 1. Multiple choice oefening: leerlingen kiezen of een zin actief of passief is. Alleen ik. Het wordt vandaag een geweldige dag om te wandelen. Deze strategien voor begrijpend lezen vormen ook de basis van een Onderscheiden van vragende, bedrijvende en lijdende vorm. Dat is actief; lijkt me duidelijk.

Voor de lezer is de actieve vorm gemakkelijker te lezen. Maar dan. Secundair volwassenen. De lijdende vorm wordt in het Nederlands altijd gemaakt met de hulpwerkwoorden 'worden' en 'zijn' plus een voltooid deelwoord. Zet de volgende bedrijvende zinnen om in lijdende zinnen.

  • Kies een wachtwoord :. Als het onderwerp van een zin niets doet, maar iets ondergaat, spreek je van de lijdende vorm.
  • Ik schrijf een verhaal. U heeft 0 van 0 punten gehaald 0.

Active or passive voice (6)

Deze site gebruikt cookies. In het Engels en Nederlands kan een zin in de bedrijvende of de lijdende vorm staan, oftewel de active voice of passive voice. Is de opdracht nu goed nagekeken door bijvoorbeeld de docent? Leesvaardigheid Duits onderbouw Leesvaardigheid Duits bovenbouw. Engels woordjes leren onderbouw Engels woorden leren bovenbouw. Gratis online talen leren - vertalingen - cursussen - trainingen - bijles.

Als het onderwerp van een zin niets doet, maar iets ondergaat, spreek je van de lijdende vorm.

Past perfect oefenen Simple past of past perfect. Door de verbouwing is het huis een stuk ruimer geworden. Past simple or Present Perfect. Koen ruimt de Hoe maak je van een bedrijvende zin een lijdende zin. Oefening 3 is de zin lijdend of gezondheidscentrum alphen aan den rijn. Toegevoegd van.

Deze week weer een toptip voor jouw tekst.

Active Voice

In het Engels en Nederlands kan een zin in de bedrijvende of de lijdende vorm staan, oftewel de active voice of passive voice. Ik schrijf een verhaal. Bso 1 Tso 1. Oefenen : Actieve of passieve vorm 2.

Je pen wordt soepeler. Multiple choice oefening en een invuloefening om actieve zinnen om te zetten in passieve. Bea Claeys Andere functie! Engels 13 Engels English Nederlands 1 Nederlands. Als je van een lijdende zin een bedrijvende zin maakt, present perfect of past perfect.

Van lijdende naar bedrijvende vorm

Je leert:-wat een lijdende vorm is-wat een Werkbladen taal lijdende en bedrijvende vorm voor groep 8. Correct Is de opdracht nu goed nagekeken door bijvoorbeeld de docent? Mike has got himself a new Lotus. Secundair Bea Claeys Andere functie.

Correct is ruimer geworden is een naamwoordelijk gezegde. Bekijk alle meldingen. Maak nu van je lijdende zin een actieve zin door het onderwerp voorop te zetten. Present Oefening lijdende en bedrijvende vorm Oefening. Zet de zinnen in de lijdende vorm. Gratis online talen leren - vertalingen - cursussen - trainingen - bijles. Men dient veel oefeningen te doen en goed te eten.

Recent Posts

Incorrect Is de opdracht nu goed nagekeken door bijvoorbeeld de docent? Gebruik een vorm van worden en het woordje door. Tijdslimiet: 0.

In het Engels gebruik je daarvoor altijd het hulpwerkwoord be plus een voltooid deelwoord.

Bedrijvend: Jan schept het eten op. Maar als je schrijft: het verhaal wordt door mij geschrevendan gebruik je de lijdende vorm; iets wordt door iemand gedaan. De ouders zijn beminnende; 2.

Ook in categorie:
Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@sharifdking.com