sharifdking.com

Wat kun je doen bij stijve nek

Datum van publicatie: 06.10.2019

Als het gaat om spierpijn, gaat het meestal vanzelf over in enkele dagen. Deze ontspanningsoefening kan fijn zijn voor je nekspieren. Wat te doen tegen spierpijn?

Zij kunnen je stretchoefening aanleren, die ervoor zorgen dat je spieren en gewrichten weer gaan ontspannen. Als de pijn bij een stijve nek erg intens is, neem dan de medicatie die de arts je heeft voorgeschreven. Het kan een flinke impact hebben op je sociale leven. Als je een stijve nek hebt is het een goed idee om je 2 of 3 dagen daarna rustig te houden. Schipper Basisarts psychiater i.

De trapeziusspier is een redelijk grote spier die zich aan de basis van de nek en de schedel bevindt. Hierbij geldt vooral: "voorkomen bart smit vleuterweide openingstijden zondag beter dan genezen"?

Ook als  de stijfheid toeneemt is het advies om naar je huisarts te gaan? Het kan een flinke impact hebben op je sociale leven! Hebben uw klachten te maken met uw werk of hebben ze gevolgen voor uw werk.

In het kort In het kort Nekpijn kan samengaan met stijfheid en minder goed kunnen bewegen van de nek.
  • Oorzaken Een van de belangrijkste oorzaken van een stijve nek is een verkeerde werk- of slaaphouding. Maar vergeet vooral niet om het advies van een specialist op te volgen.
  • NSAID's zijn goede pijnstillers maar ze geven regelmatig vervelende bijwerkingen. We leggen je hier uit hoe je wonderolie kan gebruiken.

4. Doe dagelijks kleine rekoefeningen

Op de tweede dag kan je je rust even onderbreken. Zorg dat de handdoek vochtig, maar niet heel nat is. Ook na een hele dag werken aan je bureau kan je plots pijnscheuten in je nek ervaren. Het kan het dagelijkse functioneren behoorlijk belemmeren.

Gezonde recepten Herbamare in the mix Wekelijks recept per mail 7-daagse voedingskuur.

De nekspieren kunnen ook stijf worden als reactie op pijn. Sommige mensen zijn heel gevoelig voor kou of tocht op de spieren. U kunt uitstralende pijn hebben naar uw hoofd, schouder of arm. Dit kussen heeft vibrerende kussen en roodlicht warmte en behandeld hiermee de nek- en schouder partij. Dit kan enorm opluchten.

Symptomen van een stijve nek

Soms schiet het er zomaar in na een werkdag of een lange reis. Naast krachtraining is een rustige cardio-training zoals wandelen, fietsen of de crosstrainer een aanrader. Stijve spieren in nek, rug en schouders Spieren en gewrichten Geef ook je waardering!

Door deze stijfheid kun je behoorlijk belemmerd worden in je dagelijks leven. Het is dus belangrijk dat je beseft dat je moet rusten. Pagina laatst aangepast op  Eindredactie: Redactie Gezondheidsplein Deze informatie is gecontroleerd door:.

Dit kan bijvoorbeeld door de inrichting van uw werkplek te veranderen de hoogte van uw stoel, of door de taken anders te verdelen, waardoor de klachten alleen maar verergeren, wat kun je doen bij stijve nek, kan een stijve nek ook komen door verkeerd slapen of te zware training. Hierdoor probeer je bepaalde bewegingen misschien te vermijden en beweeg je krampachtig, iets wat naar ons vermoeden de eigenaar belangrijk vindt.

Over de nek

We zijn er echter zeker van dat je waarschijnlijk al eens muntthee hebt geprobeerd. Dezelfde oefening kun je doen als je de armen maar boven strekt.

Deze manier van bewegen zorgt dat het bloed goed gaat stromen, zodat de afvalstoffen zoals melkzuur goed afgevoerd kunnen worden. Door spieren die vastzitten, wordt de beweeglijkheid van de nek belemmerd en bewegen doet vaak pijn.

Je zit dan te lang elektrische fiets spijkers tilburg n houding te werken en doordat je geconcentreerd bezig bent trek je vaak onbewust je schouders op. Vogel Atrosan spier en gewrichtsgel. Schipper Basisarts psychiater i. Ook kunnen gemakkelijk wervelbreuken ontstaan. Soms kan op je werkplek de airco precies op je nek gericht zijn wat ook klachten kan geven, wat kun je doen bij stijve nek.

Zeker als je het druk hebt kan het helpen om in je buik te ademen en een paar keer per uur diep te zuchten. Dit gaat meestal gepaard met klachten in de schouders en soms met rugklachten. Het kan ook het gevolg zijn van stress, griep of kou. Je kunt dus in een vicieuze cirkel van pijn en stijfheid terechtkomen.

Ons advies

Vooral tijdens het werk is het belangrijk om regelmatig een korte pauze te nemen en even te rekken en te strekken. Als het is afgekoeld breng je het in en rondom de nek aan. Massagetherapie, of je het nu zelf doet, een vriend laat doen of een professional, is één van de beste manieren om van een stijve nek af te komen. Vandaag geven we je een aantal voedingsadviezen die je….

Een fysiotherapeut of manuele therapeut kan u hierbij vaak goed begeleiden. Kijk ook eens bij onze bewegingsfilmpjes en beweeg mee. Zeker als je het druk hebt kan het helpen om in je buik te ademen en een paar keer per uur diep te zuchten.

Ook in categorie:
    13.10.2019 22:07 Meral:
    Leg een handdoek in een schaal heet water en wring hem daarna uit. Medicijnen die de spieren verslappen benzodiazepinen , hebben geen zin bij nekpijn.

    10.10.2019 02:03 Denley:
    Eventuele afwijkingen op een röntgenfoto hebben zelden iets te maken met de nekpijn.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@sharifdking.com