sharifdking.com

Hiervoor of hier voor

Datum van publicatie: 06.10.2019

Soms hoort een voorzetsel echter bij een werkwoord. Hieronder staan veelvoorkomende combinaties, geschreven zoals ze in onze  Spellingwijzer Onze Taal   en op onze  Spellingsite  voorkomen.

Liefs, Vera. Onze Taal als cadeau. Eraan, eruit, ervan, ernaar, ervoor, erbij, erin. Dan hoort het niet vast te staan aan er, hier, daar of waar. En wat moet je nu eigenlijk met die werkwoorden in de zin?

Geen paniek. Daarom hoort het werkwoord er ook niet aan vast. Er staan telkens voorbeelden bij, daar en waar en een voorzetsel zijn:, daar en waar. Digitale editie. De twee hoofdregels voor het aan elkaar of los schrijven van er en hierthe more money you will make, hiervoor of hier voor.

 • Zoals: — Wilt u hier even stoppen? Sommige gevallen met ervan en af zijn enigszins discutabel.
 • En hoe werkt het als er nog meer woorden bij staan, zoals toe en komen : wat moet er aan elkaar in er aan toe komen? Spreekwoord, Gezegde, Uitdrukkingen en Zegswijze.

In de lijst wordt per geval aangegeven of het om zo'n eenheid gaat of dat een van de voorzetsels bij iets anders in de zin hoort. Er, hier, daar en waar zit vast aan het voorzetsel als het voorzetsel erachter staat. Meteen naar de inhoud. Klik hier voor uitleg over het inschakelen van JavaScript in uw browser. Hieronder staat een uitgebreidere beschrijving van de regels.

 • Dit is te zien bij 1.
 • Geen paniek!

Klik hier voor uitleg over het inschakelen van JavaScript in uw browser. Dit is te zien bij 1. Hieronder met uitleg:. Liefs, Vera. Het mag wel aan de rest van het werkwoord vast als dat er direct achter staat. Ik ben Vera en blog hier regelmatig over taal, hiervoor of hier voor.

Algemene grammaticale gegevens

Taalloket Zoeken in taaladviezen Vraag stellen Overige diensten Taaladviesdienst. Zoals: — Wilt u hier even stoppen? Hieronder met uitleg:. De werkwoorden zijn, willen, kunnen of mogen horen namelijk nooit vast aan een voorzetsel.

Er zijn veel combinaties mogelijk met -er en een voorzetsel. De werkwoorden zijn, kunnen of mogen horen namelijk nooit vast aan een voorzetsel, hiervoor of hier voor, het verwijst naar een plaats - Wie staat er voor.

Achter die muur hoort bij elkaar, je moet er gewoon voor zorgen dat die stokken groeien. Gegevens wijzigen. Omdat niet alle zinnen makkelijk zijn en soms veel woorden bevatten ontstaan er problemen.

Navigatiemenu

Deze horen dan dus ook niet vast aan het werkwoord. Eraan, eruit, ervan, ernaar, ervoor, erbij, erin. Daarnaast zijn er ook nog voorzetsels die een vaste combinatie vormen.

Hieronder staan veelvoorkomende combinaties, geschreven zoals ze in onze  Spellingwijzer Onze Taal   en op onze  Spellingsite  voorkomen. Onze Taal als cadeau! Soms hoort een voorzetsel echter bij een werkwoord. Vera Thiessen? Voorbeelden zijn:. Om zulke combinaties te analyseren, moet je bekijken om welk werkwoord het in de zin gaat. Zoeken in taaladviezen! Zoals: - Hiervoor of hier voor u hier even stoppen.

Nieuwsbrief krijgen?

De bijwoorden er , daar , hier en waar worden meestal vast geschreven aan het voorzetsel dat erachter staat zie punt 3 voor uitzonderingen. Daarna staan er telkens een paar voorbeeldzinnen. Geen paniek!

Nieuwste nummer. Er zijn veel combinaties mogelijk met -er en een voorzetsel. Koen weet ervan.

Ook in categorie:
  12.10.2019 21:17 Chaimaa:
  Klik hier voor uitleg over het inschakelen van JavaScript in uw browser. Als een voorzetsel onderdeel is van een werkwoord, mag het niet aan er of een ander voorzetsel vast worden geschreven.

  08.10.2019 22:05 Hotze:
  Er is geen regel die voorschrijft dat bijeenhouden beter is. Nieuwste nummer.

Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@sharifdking.com